18 Ocak 2009 Pazar

HAMİS ÇORBASI (TARSUS ÇORBASI)

Malzeme: 400 gr.çiğ köftelik bulgur 100 gr.3 kez çekilmiş sinirleri alınmış dana kıyma 1 yemek kaşığı un 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 1 yemek kaşığı biber ve domates salçası 1/2 fincan sıvıyağ 100 gr. et 1 su bardağı nohut 8 su bardağı et suyu 2 yemek kaşığı zeytinyağ tuz-kimyon-nane-limon suyu

Akşamdan nohut ıslatılır. Sabah nohut ve et düdklüye konur üzerine 9 bardak su ve bir miktar tuz konur. Kaynadıktan 15 dakika sonra düdüklünün altı söndürülür. Bulgur yıkanıp süzülür. Dana kıyma,un ve kimyon ilave edilip iyice yoğrulur. Salçalar ilave edilir. Yoğurmaya devam edilir. 15 dakika dinlendirlir. Daha sonra avuç içi yağlanır ve bulgurdan fındık büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlanır. Yuvarlama işlemi bittikten sonra düdüklüden normal tencereye etsuyu alınır. Nohut ve etler kalır. Yuvarladığımız hamisler içine atılır ve pişmeye yakın et ve nohutlar da ilave edilir.


Bir limon suyu ve kuru nane ilave edilip 1-2 taşım kaynattıktan sonra ocak söndürülür. Sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.