18 Ocak 2009 Pazar

KABAK DOLMASI





Malzeme:
7 ad.kabak (1.275 gr.),
1,5 çay bardağı pirinç,
230 gr. kıyma (yağlı),
1 çay bardağı haşlanmış nohut,
2 ad.domates,
1 kase kıyılmış maydanoz,
karabiber-tuz-kimyon,
1 yemek kaşıgı sıvıyağ,
1 yemek kaşığı domates salçası,


sos: 4 diş sarımsak,
1 limon suyu,
1 tatlı kaşığı kuru nane,
1 yemek kaşığı sıvıyağ

Kabaklar sıyrılır. Baş kısımları kesilip tuzlanır. Daha sonra teker teker oyulur. Kabak içinden düzgün olanlar kapak olarak bir tarafa ayrılır. Pirinç yıkanır. Maydanoz yıkanıp kıyılır. Domates soyulur suyu sıkılır ve küp şeklinde doğranır. Kıymaya tuz,karabiber,kimyon ve salça konur. Pirinç, haşlanmış nohut, maydanoz,domates ve sıvıyağ ilave edilip karıştırılır. Kabaklar 1 parmak boşluk bırakacak şekilde doldurulur ve bir tarafa ayrılan kabaklarla kapatılır. Tencereye dizilerek üzeri toprak bastırık ile kapatılır. Ancak üzerini kaplayacak kadar su ve 1 yemek kaşığı sıvıyağ konur.



Kaynadıktan 35 dakika sonra limosuyu, rendelenmiş sarımsak ve kuru nane konur 10 dakika kadar kaynatılır. ağırlık kaldırılır. Suyu süzülür 5-10 dakika dinlendirilir. Servis yapılır.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.