2 Ocak 2009 Cuma

KUZU TANDIR KEBABI (SEBZELİ)


Malzeme:
1 kg.kuzu but
2 ad.domates
3 ad.yeşil biber
6 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağ
2 bardak su
1 ad.havuç
5-6 parçaya ayrılmış kuzu but yıkanır düdüklü tencereye konur. İçerisine tuz, karabiber, kimyon konur ve kısık ateşte bir saat pişirilir. Bu arada havuçlar doğranıp haşlanır. Sarımsaklar soyulur. Biberler doğranır. Domatesler soyulur doğranır. Düdüklüde pişen et suyu ile birlikte fırın kabına konur. Üzerine yeşil biber, haşlanmış havuç, sarımsak ve domates konur. Yağ ilave edilir. Üzeri alüminyom folyo ile kapatılır ve 200 C derecedeki fırına sürülür. Yaklaşık 20-25 dakika sonra fırından alınıp sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.