8 Ocak 2009 Perşembe

AYVALI & KESTANELİ PİLAV


Malzeme:
1 su badağı pirinç
1 ad. ayva
6 ad.kestane
1 çorba kaşığı dolma fıstığı
1 ad.soğan
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı etsuyu
1/2 fincan ceviz
Pirinci Islamak İçin;
1/2 limon
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı sıcak su

Pirinç yıkandıktan sonra tuzve limon ilave edilerek sıcak su ile 1-2 saat ıslı bırakılır. Kestanelerin dış kabukları soyulur ve haşlanır. Kestane haşlandıktan sonra sudan alınır ve ılıdıkdan sonra iç zarı soyulur, doğranır. Ayva soyulup küp doğranır kararmaması için suya konur üzerine bir kaç damla limon damlatılır. Diğer taraftan küp doğranmış soğan, dolma fıstığı ve ayvalar yağda kavrulur. Pirinç süzülür ayvalara ilave edilir 2-3 dakika kavrulur. Çekilmiş ceviz konur. Tuz, karabiber ve tarçın ekilir. Üzerine kaynar halde et suyu ilave edilir, pişmeye bırakılır. Suyu çekilince ocak söndürülür, üzerine kestaneler konur. Kağıt havlu ile kapatılıp demlemeye bırakılır. Daha sonra pilav karıştırılır servis tabağına koyduktan sonra üzerine dereotu ile süslenir. (dereotu yerine maydanoz da konabilir)

2 yorum:

  1. Esma sultan döktürmüşsün, benim favorim pilavın yeme keyfine erişenleri kıskanıyorum

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim Nüketcim. Seni misafir etmekten çok keyif alacağımı bilirsin. En kısa zamanda beklerim.

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.