24 Ocak 2009 Cumartesi

SEBZE PÜRESİ ÇORBASI


Malzeme:
8 su bardağı et suyu,
2 ad.havuç,
1 ad.kereviz,
2 dal karnabahar,
2 dal brokoli,
1 ad.kuru soğan,
1 ad.domates,
1 ad.patates,
1 kahve fincanı un,
100 gr.haşlanmış didilmiş koyun eti,
3 yemek kaşığı zeytinyağ
tuz-karabiber-kimyon-kırmızı toz biber-dereotu
Patates,havuç ve soğan soyulup küp doğranır,yıkanır ve süzülür. Brokoli ve karnabahar yıkanır ve çiçekleri küçük parçalara ayrılır. Tencereye 2 yemek kaşığı yağ konur. Sırasıyla soğan, havuç ve pataesler yağda çevrilir. Daha sonra brokoli ve karnabahar konur birlikte 2-3 dakika karıştırılır. Diğer taraftan 1 yemek kaşığı yağda un kavrulur. Üzerine azar azar etsuyu ilave edilir. Pütürlü olmaması için ahşap kaşıkla sürekli karıştırlır. Tuz-karabiber-kimyon ilave edilir. Unlu etsuyu kaynadıktan sonra didilmiş etler konur. Sebzeler ilave edilir. Birlikte 1-2 taşım kaynatılır. 10 dakşka demlendirilir. Blender ile püre haline getirilir. Üzerine kırmızı toz biber ve dereotu konularak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.