27 Ocak 2009 Salı

BADEMLİ ET SOTE


Malzeme:
500 gr.dana eti,
4 yemek kaşığı zeytinyağ,
8 ad.yeşil biber,
5 yemek kaşığı soya sosu,
1 su bardağı badem,
1 kahve fincanı beyaz şarap,
1 yemek kaşığı nişasta,
2 diş sarımsak,
Servi için;
10 ad.arpacık soğan,
3 dal piramit karnabahar,
5 dal beyaz karnabahar

Bademlerin üzerine kaynar su döküp 1 dakika beklenir. Kabukları soyulur. Kuşbaşı etler vok içerisinde kızdırılmış yağda kavrulur. Etler sulanıp suyunu çektikten sonra yıkanmış uzunlamasına ikiye bölünüp 1 cm. doğranmış, biderleri alınıp yıkanmış biberler etlere ilave edilip kavrulur. Bunlara soya sosu, şarap ve rendelenmiş sarımsak ilave edilir 5-6 dakika kadar pişirilir. Etler pişerken 1 fincan su ile karıştırılan nişasta etlere ilave edilir 5 dakika daha birlikte pişirilir. Bademler teflon tava içerisinde az kavrularak pişmiş ve ocaktan alınmış etlere ilave edilip karıştırılır.
Diğer taraftan arpacık soğan ayıklanır haşlanır.Karnabaharlar yıkanır ve üzerlerine kaynar su konup 5 dakika kadar kaynar suyun içerisinde bırakılıp çıkarılır. pişen et sote servis tabağına alındıktan sonra haşlanmış soğan ve kaynar sudan çıkarıp süzülmüş karnabaharlar ile servis yapılır. (Soya sosu oldukça tuzlu olduğundan tuz kullanmanızı tavsiye etmem)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.