2 Ocak 2009 Cuma

AYVA TATLISI



Malzeme:
3 ad.ayva (1,5 kg)
1/2 kg.şeker
2 su bardağı su
oldukça az şekerci boyası
15 çöp karanfil
100 gr.süt kaymağı
3 ad.bütün ceviz

Ayvaların kabuğu soyulur. İkiye böldükten sonra çekirdek ve sert bölümleri dikkatlice bıçakla alınır. Yıkadıktan sonra karanfiller her bir ayvaya 2-3 ad.batırmak suretiyle yerleştirilir. Ocak ve fırına uygun bir kap içerisine konur. Su ve şeker ilave edilir. Yumuşak bir hal alıncaya kadar pişirilir. Daha sonra 175 C derecedeki fırına 10-15 dakika sürülür. Fırından çıkararıp soğuduktan sonra servis tabağına alınır. Orta boşluğuna kaymak konur. Üzerine ikiye ayırdğımız cevizlerden her biri konur ve servis yapılır.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.