24 Ocak 2009 Cumartesi

KURABİYELİ KAKAOLU PUDİNG



Malzeme: 1 lt.süt, 2 çay bardağı şeker, 1 çay bardağı pirinç unu, 1/2 çay bardağı nişasta, 3 silme yemek kaşığı kakao , 6 ad.kuru kayısı, 6 ad. kurabiye, 2 çay kaşığı hindistan cevizi, 1 dilim kadar portakal kabuğu rendesi


Pirinç unu, nişasta, kakao ve şeker karıştırılır. Üzerine azar azar süt dökülür diğer yandan ahşap spatula ile karıştırılır. İyice karıştıktan sonra ocağa konur içerisine portakal rendesi ilave edilir. Muhallebi kıvama gelince kaselere konur. Muhallebi sıcakken üzerine birer adet kurabiye konur. Soğuduktan sonra yıkayıp kurutulmuş kuru kayısılar küçük parçalara kesilip üzerine yerleştirilir. Hindistan cevizi serpilerek soğuk servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.