10 Ocak 2009 Cumartesi

ETLİ YEŞİL FASULYE


Malzeme:
750 gr.yeşil fasulye
250 gr.kuşbaşı et
1 ad.kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
300 gr.domates
2 yemek kaşığı yağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
tuz
Kuşbaşı et yıkanır karabiber, kimyon ve tuz(salça tuzlu ise tuz kullanmayabilirsiniz) ile yağda kavrulur. Salça 1 fincan su ile sulandırılır etlere ilave edilir. Birlikte 2-3 dakika kavrulur. Ayklanan, uzunlamasına ikiye kesilen ve yıkanan fasülyeler ilave edilir. Fasulyeler sararınca küp doğranmış yıkanmış soğan ve soyulmuş, küp doğranmış domates konur. Üzerine kaynar halde 3 su bardağı su konur. Düdüklüde pişirilecekse 15 dakika yeterlidir. Tencerede ise daha uzun süre pişirilmelidir. (Yazdan hazırlanan Fasulyeler de aynı şekilde pişirilir. Sıcak servis yapılır.
Eşim "çok güzel olmuş ellerine sağlık " diye diye yedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.