15 Ocak 2009 Perşembe

TARHANA ÇORBASI


Malzeme:
5 su bardağı et suyu
1 su bardağı sade su
1 çay bardağı tarhana
100 gr.kıyma
2 çorba kaşığı zeytinyağ
karabiber
kuru nane- kırmızı toz biber
Tencereye yağ ve kıyma ve karabiber koyarak kavrulur. Önceden hazırlanmış olan etsuyu ilave edilir. Tarhana sade suda eritilir. Kaynamakta olan etsuyuna azar azar akıtılır. Bu sırada sürekli karıştırılmalıdır. 6-7 dakika kaynattıktan sonra ocak söndürülür. Üzerine kırmızı toz biber ve kuru nane konur. (et suyu ve tarhana tuzlu olduğunda tuz ilave edilmemelidir.) Sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.