24 Ocak 2009 Cumartesi

YUMURTALI ISPANAK

Malzeme:
750 gr. ıspanak
1 yemek kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 yemek kaşığı Okyay Tahin
1 ad.kuru soğan
6 ad.yumurta
tuz-karabiber
Ispanak başkısımları kesilip ayrıldıktan sonra 2'er cm.doğranır ve 5-6 su yıkanır. Suyu süzüldükten sonra tuz ile iyice ovulur üzerine az miktarda sıcak su dökülür ve ılınınca suyu avuç içinde sıkılır.

Diğer taraftan 1 soğan küp doğranır ve 2 kaşık yağda pembeleştirilir. Salça ilave edilir 1-2 dakika kavrulur.Ispanaklar ilave edilip birlikte kavrulur. Üzerine karabiber,kırmızı pul biber ve tuz ilave edilir.(Ovarken fazla tuz kullandıysak tuz kullanmaya gerek olmayabilir.) Ispanak geniş bir tavaya alınır ve kaşıkla 6 ad.yer açılır. Açılan her yere 1 ad.yumurta kırılır. Yumurtaların üzerine çok az tuz ekilebilir. (Üzeri delikli bir kapakla kapatılmalıdır ki şık bir görünüm edilebilsin. Tencere kapağı ile kapattığımız takdirde yumurtaların üzeri beyaz bir renk alır.)
Yumurtalar piştikten sonra sıcak servis yapılmadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.