
CEREN&BARIŞ
BİZİ 25 OCAK PAZAR
AKŞAMI YEMEYE DAVET ETTİLER. GAYET LEZZETLİ YEMEKLER HAZIRLAMIŞLARDI.
TERBİYELİ PATATES ÇORBASININ İÇERİSİNDE MİNİK KÖFTELER LEZZETLİYDİ. AYRICA ÇORBANIN ÜZERİNE TARÇIN SERVİSİ YAPTILAR. HOŞ BİR LEZZET İDİ. ARKASINDAN FIRIN KEBABI VE PİLAV GELDİ. ÜZERİNDE PANCAR TURŞUSU OLAN YEŞİL SALATA DA ÇOK GÜZELDİ.KIRMIZI ŞARAP AYRICA AKŞAMIN HOŞ SOHBETİNE İMZA ATTI.

FIRIN KEBABININ MALZEMESİ:
600 gr. kuzu kol,
4 ad. domates,
1 ad.kuru soğan,
2 yemek kaşığı zeytinyağ,
tuz-karabiber
Bir kaç parçaya bölünen kuzu kolunu, blenderden geçirdikleri 2 domates ve soğan ile iyice harmanlamışlar. Tuz ve karabiber ilave ettikten sonra üzerine halka halka doğranan domatesleri düzüp yağ gezdirdikten sonra 200 C derecedeki fırında 1 saat 15 dakika pişirmişler.
8-10 yaprak kıvırcık marul,
1 domates,
1/2 kuru soğan,
pancar tuşusu,
kapari,
zeytinyağ,
tuz
Harika görünüyor,afiyetler olsun muhabbetinizde bol olsun,sevgiler....
YanıtlaSilAşkın hanım çok teşekkür ederim.Sizleri de bekleriz hep birlikte yemeğe.sevgiler...
YanıtlaSilyemekten sonra yediğimiz ayva tatlısını da unutmayalım!!!
YanıtlaSilAh ewet Cerencim, ayva tatlısının fotoğrafını çekmeyince onu atlamışım.Kaymaklı ayva tatlısı da harikaydı doğrusu.
YanıtlaSilHa haa haa :) Valla ellerinize sağlık sevgili Uçaker çifti. Pes. Harika sofralar donatılmış; İstanbul'dan alkışlarımı gönderiyorum. Gülümseyerek ve takdirle karşıladım sofranızı. Ellerinize sağlık, afiyet olsun.
YanıtlaSilÖz