27 Ocak 2009 Salı

KIYMALI PİRAMİT KARNABAHAR


Malzeme:
1 ad.piramit karnabahar,
250 gr.dana kıyma,
1 temek kaşığı dolma fıstığı,
3 ad. domates
3 yemek kaşığı zeytinyağ,
1 yemek kaşığı domates salçası,
1 ad.kuru soğan,
5 ad.yeşil biber,
tuz-karabiber,
2 su bardağı su

Karnabaharların çiçekleri dal dal ayrılır yıkanır. Soğan küp doğranır. Kıyma 1 fincan su ile ocağa konur. Tuz ve karabiber ilave edilir. Suyu çekilince yağ ve soğan konup kavrulur.Dolma fıstıkları ilave edilip birlikte kavrulur. Domates salçası ilave edilir. Domatesler küp doğranır ilave edilir. Birlikte 4-5 dakika kaynatılır. Yıkanmış karnabaharlar ilave edilip tencerenin kapağı kapatılır. 1-2 dakika sonra 2 su bardağı kaynar halde su ilave edilir. Karnabahar yumuşak bir hal alınca ocak söndürülür. Sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.