23 Ocak 2009 Cuma

TEL ŞEHRİYELİ PİLAV


Malzeme:
1 su bardağı pirinç
1/2 kahve fincanı tel şehriye
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1,5 su bardağı etsuyu
1/2 limon suyu
tuz

Pirinç birkaç su yıkanır, suyu süzüldükten sonra tuz ve limon suyu ilave edilerek sıcak suda 1-2 saat bekletilir.Suda bekleme süresi bitince suyu süzülür. Şehriye yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine pirinç konur 1-2 dakika kavrulur. Etsuyu ve tuz ilave edilir ve kısık ateşte pişirilir. Suyunu çekince ocağı södürüp üzerine kağıt havlu koyarak pilav demlenmeye bırakılır. Servis yapılacağı zaman karıştırlır tabağa alınır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.