24 Ocak 2009 Cumartesi

ÖVELEMEÇ (OVALAMAÇ YA DA KITIR SIKMA )

Malzeme :
2 ad. sac ekmeği,
1 bağ maydanoz,
250 gr.beyaz peynir,
100 gr.yeşil soğan,
2 ad.domates,
1 yemek kaşığı tereyağ,
arzu edilirse tuz

Sac ekmeği ufalanır. Domates soyulup küp doğranır. Maydanoz ve taze soğan ayıklanıp yıkanır, ince kıyılır. Peynir rendelenir. Oda sıcaklığındaki tereyağ,maydanoz, yeşil soğan karıştırılır.

Bu karışım ekmek kırıntılarına ilave edilir ve birlikte karıştırılır. Domatesler ilave edilip ancak karışacak kadar ovalanır.Bekletmeden avuç içinde şekil verilip hemen servis yapılmalıdır.

Ekmekler kıtır kıtır olduğundan kıtır sıkma adı verilir. Bekletirseniz de yenilesi bir tadı vardır. Hoş bir lezzettir denemenizi tavsiye ederim. Bu yemeği Torosların en güzel yaylası NAMRUN'daki Ümmüsü abla, Zeliha abla yapardı.Çocukluğumun tadlarındandır.

1 yorum:

  1. Bildiğim bir yiyecek...Denizli ili çal ilçesinin hançalar köyü doğumluyum.Çocukluğumda ovalamaç dediğimiz bu yemek türünden çok yedim.Harika bir lezzet...Denemeden tadını bilemezsiniz....

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.